PrviKorak

Mentalni treninzi

Mentalni treninzi na radnom mjestu

Povećajte otpornost u kriznim situacijama prakticiranjem “mindfulness” tehnika

Što je “mindfulness” i zašto je važan na radnom mjestu?

“Mindfulness” je mentalna sposobnost „vraćanja“ u sadašnji trenutak koju svaki čovjek posjeduje, ali je iz neznanja, rijetko koristi te provodi vrijeme na tzv. autopilotu, odnosno naučenom automatskom ponašanju. Usmjerenost na disanje i osjećaj tijela kao cjeline pomaže osobi da postane svjesna svojeg „unutarnjeg stanja“ osjećaja i emocija. Pomaže mu/joj vratiti se u sadašnji trenutak, nadgledati situaciju s većom stabilnošću te kao rezultat vidjeti jasniju i detaljniju sliku.

Brojne studije pokazale su da “mindfulness” smanjuje razinu stresa za vrijeme tzv. multitasking aktivnosti, povećava koncentraciju, oporavlja od sindroma sagorijevanja (tzv. “burnout sindrom”), potiče na kreativan i znatiželjan angažman, poboljšava pamćenje, jača imunološki sustav, smanjuje kroničnu bol, itd.

Mnoge uspješne privatne tvrtke, kao što su>Google, Apple, Golden Sachs Group, Starbucks, Unilever, Aetna, Target, investiraju velike iznose u „interne programe povećanja sreće i svjesnosti“ te ponosno objavljuju rezultate koje njima postižu.

Mentalni treninzi

Teme

Program  “Mentalni treninzi na radnom mjestu” namijenjen je osvještavanju i poučavanju zaposlenika i suradnika o tome kako se nositi sa svakodnevnicom (poslovnom i privatnom) koja je u današnje vrijeme puna nepredvidivih i stresnih situacija. 

Stres je sastavni dio današnjeg života. To je činjenica i ne možemo ju promjeniti. Međutim, ono što možemo promjeniti jest naš pristup odnosno način nošenja sa stresom i poteškoćama kako bismo zadržali visoku razinu osobne energije i učinkovitosti. 

To je upravo ono što će Vas ovaj program naučiti. Kad su zaposlenici mirni i stabilni, atmosfera za rad je mnogo ugodnija, bolji su međusobni odnosi, potiče se inkluzivna kultura na radnom mjestu. Rezultat toga je rast produktivnosti i zadovoljstva djelatnika a time i poslovanje tvrtke.

Ishodi učenja

  • znati kako procesuirati neugodne i izazovne misli i emocije kako bi mogli zadržati wellbeing i ispravno donositi odluke
  • znati primijeniti alat davanja emocionalne prve pomoći pomoć sebi i drugima
  • naučiti regulirati emocije tijekom poslovnih sastanaka kako bi bolje vodili sebe i druge te potaknuli uspješne razgovore
  • osvijestiti kako vaše misli utječu na zaposlenike i okolinu
  • naučiti kako utkati novostečene mentalne navike u svoj svakodnevni život

Upiši se

Akreditacija

Program je znanstveno utemeljen i pripremljen prema radnim materijalima Sveučilišta Oxford – Oxford Mindfulness Centra. Polaznici stječu znanja kojima mogu voditi osnovne mindfulness mentalne treninge na svojem radnom mjestu te na taj način potaknuti ugodniju i svjesniju atmosferu.

Upiši se